Περισσότερο από το 40 % των εφήβων στις ΗΠΑ – ποσοστό που αντιστοιχεί σε 4.300.000 αγόρια και κορίτσια - έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.
Και το πιο εντυπωσιακό ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα τέσσερα αγόρια, που είχαν σεξουαλικές επαφές δηλώνει ότι θα ήταν ευτυχής αν προέκυπτε μια εγκυμοσύνη.
«Αυτό είναι πραγματικά πολύ ανησυχητικό», δήλωσαν οι ερευνητές. «Δε χρειάζεται να έχει κανείς διδακτορικό για να καταλάβει ότι σε αυτές τις ηλικίες και σε αυτή την οικονομική συγκυρία δεν είναι ό, τι καλύτερο να δημιουργεί οικογένεια ένα παιδί στα 16 του.»
Σύμφωνα με τους ειδικούς η σεξουαλική εκπαίδευση είναι το κλειδί. Η ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή πρέπει να περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με την αποχή, την αντισύλληψη, τις υγιείς σχέσεις και την υπεύθυνη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Στη μελέτη η πλειονότητα των εφήβων είχε χρησιμοποιήσει κάποια μορφή αντισύλληψης κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή με τη χρήση προφυλακτικού να κατέχει την πρώτη θέση στις μεθόδους αντισύλληψης στο 79 % των γυναικών και το 87 % των ανδρών.
Το προφυλακτικό έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον μία φορά από το 95 % των εφήβων.
Η επόμενη αντισυλληπτική μέθοδος είναι το τράβηγμα (58 %) και ακολουθεί το χάπι (55 %).
Ποιοι ψηφισαν αυτο το άρθρο
Το digme είναι το καλύτερ social bookmarking site στην Ελλάδα. Μπορείτε να υποβάλετε άρθρα, links, να τα ψηφίσετε και να σχολιάσετε καθώς και να γραφτείτε σε ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα.





